Termeni

Bun venit!

Bine, hai să recunoaştem că nu este deloc uşor să poţi face aceste texte interesante. Indiferent cât talent şi imaginaţie am pus ca să le dau culoare, savoare, zvâc, tot au în ele stropul de monotonie. Cel puţin pentru mine şi probabil pentru mulţi alţii.

Este absolut obligatoriu să fie publicate şi aceste chestiuni fierbinţi, aşa mi s-a spus de la bun început, prin urmare am căutat, m-am informat, m-am gândit şi le-am notat pe toate aici.

La modul cel mai serios.

M-am străduit, într-un fel personal, să le dau un pic de gust sau cel puţin să le fac suficient de îmbietoare cât să ai chef să le citeşti.

Dar cu siguranţă nu te pot obliga să faci asta. Pot doar să îţi recomand.

Am trecut aici tot ce am crezut de cuviinţă, până în momentul publicării, că trebuie spus despre cele ce urmează:

1. Disclaimer

2. Politica de Confidenţialitate

3. Drepturi de Autor

4. Etică şi Politică Editorială

5. Parteneri: invitaţi, companii, sponsori

6. Mesaje de la cititori

7. Comentarii

Cum ştii deja, toate acestea pot fi oricând modificate, fără a anunţa cu surle, aşa că trebuie să îţi atrag atenţia (să îţi recomand, vreau să spun) că, din când în când, e bine să mai treci pe aici şi să vezi dacă s-a schimbat ceva. Oh, da, ştiu, viaţa e uneori teribilă! Depinde cum o privim.

Să îndrăznesc să îţi spun lectură frumoasă?!

Câteva lămuriri

Pentru a avea acces la acest website şi a folosi informaţiile şi serviciile oferite trebuie să cunoşti termenii şi condiţiile website-ului. Iar după ce ţi le însuşeşti, e bine să te pui de acord cu toate acestea. Aşa că, îţi recomand să citeşti cu atenţie, fiindcă nu foloseşte nimănui să spui apoi păi, nu am ştiut.

Website-ul www.calatoriilasingular.ro este deţinut de compania Nuance Interactive S.R.L..

Editorul acestui website este Mira Bălan, jurnalist & travel writer.

Noi înseamnă: editorul care furnizează conţinutul, website-ul www.calatoriilasingular.ro pe care se publică întregul conţinut, compania Nuance Interactive care deţine acest website.

1. Disclaimer

Conţinutul publicat pe site-ul Călătorii la Singular este oferit în exclusivitate pentru o informare generală.

Chiar dacă în momentul publicării informaţiile sunt actualizate, nu oferim nicio garanţie cu privire la veridicitatea, claritatea, complexitatea, corectitudinea acestora.

Unele informaţii, cum ar fi numere de telefon, tarife, program de vizitare obiective turistice, date utile pentru călătorie, adrese de website-uri sau alte materiale furnizate de un alt website, instituţie sau persoană fizică, pot fi oricând modificate, fără ca acestea să fie actualizate imediat şi pe acest blog. În acest sens, editorul website-ului va încerca periodic să verifice informaţiile şi linkurile existente şi să actualizeze informaţiile.

Chiar dacă, după o anumită perioadă de timp, nu mai putem garanta 100% corectitudinea tuturor informaţiilor de pe website, ne preocupă acest lucru şi facem în permanenţă efortul pentru ca informaţiile prezentate pe Călătorii la Singular să fie pe cât posibil actualizate. În momentul publicării, facem efortul de a verifica informaţiile, atunci când este posibil, la sursă.

Comentariile şi sugestiile fiecărui cititor al www.calatoriilasingular.ro sunt întotdeauna aşteptate şi binevenite şi sunt mereu tratate cu mult interes şi maximă responsabilitate.

Călătorii la Singular nu îşi asumă răspunderea în cazul în care anumite informaţii (texte, imagini, grafice, simboluri, elemente de grafică web, scripturi, programe, şi alte date) publicate pe site sunt eronate.

Informaţiile pe care le furnizează Călătorii la Singular au caracter de divertisment şi trebuie luate ca atare.

Nu suntem responsabili de modul în care folosiţi, în interes personal şi non-comercial, informaţiile prezentate pe website.

Nu suntem responsabili, indiferent de situaţia care le generează, pentru daune cauzate, direct sau indirect, incluzând, dar fără a se limita la: daune pentru pierderea profitului, întreruperea unor afaceri, pierderea unor informaţii, alte daune financiare, suferite ca urmare a folosirii, întârzierii, inexactităţii sau a întreruperii utilizării informaţiilor şi serviciilor furnizate prin acest site.

Încercăm în permanenţă să furnizăm un conţinut corect, inclusiv fără greşeli de ortografie şi gramaticale, şi să verificăm informaţiile la surse sigure, atunci când este posibil acest lucru. Nu garantăm însă în privinţa conţinutului sau a serviciilor oferite, în special pentru informaţiile şi serviciile furnizate de Parteneri ai website-ului.

Informaţiile de pe website au scop pur informativ.

Încrederea pe care o acorzi informaţiilor publicate pe website-ul Călătorii la Singular şi decizia de a le folosi îţi aparţin în totalitate.

Pentru a păstra integritatea şi etica acestui blog, orice material realizat în urma unei sponsorizări, a unui parteneriat, va fi menţionat ca atare în blog, printr-un disclosure.

Accesul la website

S.C. Nuance Interactive S.R.L., proprietarul website-ului Călătorii la Singular, va face tot posibilul pentru ca website-ul să fie disponibil în permanenţă. Ne rezervăm dreptul de a restrânge accesul la website fără un anunţ în prealabil, în orice situaţie care include, dar nu se limitează la, reparaţii, mentenanţă, actualizare.

2. Politica de Confidenţialitate

Ca editor al website-ului Călătorii la Singular, pot să te asigur că nu adun informaţii personale despre tine, vizitatorul acestui site.

Singurele informaţii solicitate sunt cele când te înscrii pentru newsletter şi când scrii comentarii. Pentru newsletter este limpede de ce este nevoie de adresa ta de email (pentru a putea să trimit newsletterele, desigur), iar pentru comentarii este şi o modalitate simplă de evitare a spamurilor, dar şi un formular standard.

Oricum, orice informaţie personală pe care o trimiţi către Călătorii la Singular va fi păstrată ca atare şi îţi garantez că nu va fi publicată pe site sau transmisă altor companii.

Este important însă de ţinut minte şi asta. Partenerii Călătorii la Singular pot să îţi solicite anumite informaţii când ajungi pe site-ul lor. Website-ul Călătorii la Singular nu este însă responsabil de politica de confidenţialitate a Partenerilor săi.

3. Drepturi de autor

Drepturile de autor şi toate celelalte drepturi privind conţinutul publicat pe site aparţin proprietarului acestui site, Mira Balan, prin S.C. Nuance Interactive S.R.L., cu excepţia cazurilor în care se specifică alt deţinător al drepturilor de autor.

Ca vizitator al acestui site, poţi folosi conţinutul acestui site numai în scop personal.

Copierea, reproducerea, compilarea, distribuirea, publicarea, afişarea, modificarea, transmiterea conţinutului şi crearea de servicii complete derivate, indiferent de modul comunicării, în orice alt scop, comercial sau pentru câştig personal, sunt interzise fără acordul scris al editorului, Mira Balan, şi al companiei S.C. Nuance Interactive S.R.L..

Persoanele fizice sau juridice care vor încălca drepturile de autor vor suporta prevederile legislaţiei în vigoare în România. S.C. Nuance Interactive S.R.L. va încerca să rezolve asemenea cazuri pe cale amiabilă. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a acţiona în judecată orice persoană care încalcă drepturile de autor.

Prin conţinutul site-ului se înţelege: texte, imagini, grafice, simboluri, elemente de grafică web, ebooks, scripturi, programe, şi alte date.

4. Etică şi Politică Editorială

Principiile de etică pe care le urmăm sunt simple, clare, la vedere.

Călătorii la Singular are politici editoriale stricte bazate pe respect, corectitudine, responsabilitate, atât faţă Cititori, cât şi faţă de Parteneri.

Respectăm cititorii şi abonaţii noştri, îi apreciem şi nu vrem să le înşelăm aşteptările. Ştim că se bazează pe informaţiile noastre, au încredere în ceea ce publicăm şi toate acestea duc la o politică editorială strictă bazată pe adevăr, onestitate, deschidere.

Călătorii la Singular – Cod de Etică

Informaţiile care sunt publicate vor fi întotdeauna verificate de la principala sursă. Când acest lucru nu este posibil, se va menţiona în finalul articolului.

Imaginile nu sunt modificate. Singurele îmbunătăţiri pe care le aducem sunt cele legate de claritate.

Efortul meu va fi orientat şi pentru a oferi întotdeauna informaţii corecte, oneste, adevărate, îndiferent dacă sunt materiale editoriale sau advertoriale.

Fiecare material publicat care a fost realizat pe baza unei sponsorizări sau a unui parteneriat va avea la sfârşit un text în care se va menţiona acest lucru, inclusiv numele Sponsorilor, Partenerilor şi, eventual, link către website-ul lor.

Cititorii Călătorii la Singular au dreptul să ştie şi să afle clar cine a susţinut o anumită călătorie, care sunt Sponsorii şi Partenerii blogului. De asemenea, promovarea acestora ajută la funcţionarea blogului şi prin urmare pot fi oferite materiale originale.

Chiar dacă un material publicat a fost susţinut de un Sponsor sau Partener Călătorii la Singular, opiniile exprimate aparţin integral autorului şi garantez că nu vor fi niciodată influenţate în vreun fel.

Din respect pentru Cititori, nu voi accepta publicarea de materiale şi promovarea unor locuri, unităţi de cazare, produse sau servicii pe care nu le-am verificat.

Deşi efortul meu va fi mereu concentrat să ofer informaţii bune, de încredere, sigure, îmi asum eventuale greşeli care pot apărea şi voi încerca, dacă depind de mine şi este posibil acest lucru, să le îndrept cât mai repede.

Am respectat şi întotdeauna voi respecta proprietatea intelectuală şi drepturile de autor. Prin urmare, nu voi prelua şi nu voi folosi pe acest blog texte şi fotografii care aparţin altor persoane fără a avea dreptul de folosire sau fără a menţiona întotdeauna sursa şi un link către sursă.

Toate fotografiile în proprietatea Călătorii la Singular, Nuance Interactive, poartă semnătura Călătorii la Singular.

În reţelele sociale, unele imagini pe care le folosesc, pentru a le combina într-o imagine, nu îmi aparţin, însă aleg de cele mai multe ori imagini despre care se menţionează că nu se află sub politica de copyright a unui autor.

Stil

Codul jurnalistic impune folosirea impecabilă a limbii românii şi promovarea corectă a normelor gramaticale, inclusiv scrierea corectă, cu diacritice.

Pe website-ul www.calatoriilasingular.ro veţi găsi toate articolele scrise cu diacritice. Comentariile care sunt scrise de vizitatori ai website-ului pot să nu fie scrise cu diacritice şi pot include anumite greşeli simple (cuvinte cu o literă lipsă sau litere inversate, etc). Deşi există intenţia şi dorinţa de a verifica aceste texte, totuşi nu putem fi răspunzători pentru anumite erori.

Conţinut

Conţinutul publicat pe www.calatoriilasingular.ro este întotdeauna independent. Toate opiniile exprimate în articole aparţin în totalitate autorilor.

Aceste opinii sunt subiective, dar reprezintă în întregime opiniile autorilor, fără ca acestea să fie influenţate în vreun fel.

Chiar dacă anumite călătorii sunt sponsorizate, garantăm că părerile exprimate în articole aparţin în totalitate autorilor.

Sponsorizările, sub diferite forme, vor fi întotdeauna menţionate în articolele publicate care au fost realizate pe baza acestora.

Fotografii

În locurile publice pot fi realizate fotografii cu oameni în mulţime, fără să afecteze în vreun fel imaginea lor. Deşi vom încerca să evităm publicarea unor astfel de imagini în care pot fi recunoscute uşor anumite persoane, este posibil să publicăm, pe blog sau în reţele sociale, astfel de fotografii fără a afecta în vreun fel imaginea vreunei persoane.

Atunci când facem fotografii unei singure cu persoane (copii sau persoane adulte), dacă nu sunt în locuri publice, vom solicita acordul lor (sau, în cazul copiilor, acordul părinţilor, rudelor sau însoţitorilor lor), verbal sau scris, pentru a putea face publice imaginile respective.

Persoanele care au fost fotografiate în locuri publice sau în timpul unor evenimente, spectacole etc nu vor putea cere ulterior daune sau drepturi de autor pentru imaginile respective. Garantăm că aceste imagini vor fi folosite pe www.calatoriilasingular.ro fără a fi modificate şi într-un context potrivit.

Aceste imagini nu vor fi modificate şi nici folosite în alte scopuri, cum ar fi pentru a denigra sau pentru a aduce prejudicii morale şi de imagine persoanelor fotografiate.

5. Parteneri: invitaţi, companii, sponsori

Fiecare persoană, fizică şi juridică, care transmite informaţii către www.calatoriilasingular.ro, indiferent sub ce formă (text, imagine, bannere etc), îşi asumă responsabilitatea de a nu încălca în vreun mod drepturile de autor şi/sau alte drepturi de proprietate intelectuală pe care o terţă persoană le-ar putea invoca în legătură cu informaţiile furnizate către acest site.

Publicarea unor informaţii de acest gen pe site nu implică în niciun fel, sub nicio formă şi în nicio situaţie, responsabilitatea www.calatoriilasingular şi S.C. Nuance Interactive S.R.L.. Toţi cei care furnizează informaţii către noi înţeleg, acceptă şi îşi asumă întreaga responsabilitate pentru informaţiile publicate în site.

Nu suntem responsabili de acţiunile Partenerilor noştri. Dacă aceştia furnizează informaţii care încalcă drepturile de autor sau oferă anumite servicii şi produse care pot fi achiziţionate şi prin intermediul site-ului nostru, problemele care apar vor trebui rezolvate cu Partenerul respectiv şi nu cu website-ul nostru.

În situaţia unor acţiuni judiciare sau extrajudiciare, fiecare Partener al website-ului este de acord ca, la cererea noastră, să exonereze total de răspundere website-ul Călătorii la Singular şi S.C. Nuance Interactive S.R.L., iar Partenerul respectiv să acopere cheltuielile de judecată şi orice alte cheltuieli care ar putea să apară ca urmare a încălcării de către el a clauzelor prezentului document.

6. Mesajele de la cititori

Mă bucur de fiecare dată când primesc un mesaj de la tine. Fie prin email, fie prin reţele sociale. Mă bucur mult şi voi face tot posibilul pentru a-ţi răspunde cât mai repede şi a te ajuta.

În cazul în care nu doreşti ca mesajul tău să fie făcut public, te rog să menţionezi acest lucru atunci când îl trimiţi prin email.

Orice scrisoare, mesaj sau întrebări trimise către editorul acestui site pot fi folosite de editor pe blog, în situaţia în care nu se solicită confidenţialitate.

Aceste mesaje primite pot fi folosite pe site, în newsletter, ca posturi, promovare, inspiraţii pentru posturi, ghiduri, ebooks, video, alte materiale.

7. Comentarii

Îmi plac enorm comentariile tale. De fiecare dată, aştept cu nerăbdare să citesc părerile tale şi să aduci valoare articolului prin gândurile şi personalitatea ta.

În jurul www.calatoriilasingular.ro s-a format o comunitate care îmi este tare dragă şi pe care o respect.

Îmi place mult şi apreciez la tine faptul că întotdeauna înfrumuseţezi un articol prin impresiile pe care le laşi.

Mă bucur că îţi exprimi opiniile iar pe www.calatoriilasingular.ro vei avea întotdeauna toată libertatea să o faci.

Mă bucur că, şi atunci când nu eşti de acord cu anumite lucruri, transmiţi părerea ta într-un stil frumos, natural, cât se poate de agreabil.

Aşa cum probabil ţi-ai dat seama, doresc să fie un loc unde fiecare să îşi poată exprima liber părerea.

După cum ai observat, numai primul comentariu pe care îl faci pe blog trebuie aprobat, celelalte care vor urma sunt publicate direct, fără să mai fie verificate de editor. Pentru că orice relaţie trebuie să se bazeze pe încredere şi am încredere că îţi vei exprima întotdeauna părerile pe un ton plăcut.

Desigur, faptul că nu trebuie să aprob de fiecare dată comentariile, nu înseamnă că nu le citesc. După cum cred că ai observat, citesc fiecare comentariu şi, chiar dacă nu reuşesc să răspund repede sau să răspund la unele (cazuri destul de rare), te asigur că am citit comentariul tău, îl apreciez şi îţi mulţumesc mult pentru timpul pe care îl aloci pentru a împărtăşi aici experienţe şi păreri personale.

Alte precizări.

www.calatoriilasingular.ro nu este un website unde se pot discuta probleme politice, religioase, etnice, sportive sau de altă natură, în afară de cele legate de turism, călătorii, gastronomie, cultură, viaţă, experienţe, subiecte abordate în articolele publicate. Prin urmare, comentariile şi discuţiile care nu au legătură cu subiectul nu vor fi publicate sau vor fi şterse.

Nu voi putea publica mesaje care conţin:
insulte personale, jigniri, ofense, ameninţări;
limbaj indecent, violent;
reclame, adrese de e-mail, numere de telefon;
comentarii bazate pe zvonuri;
informaţii nerelevante;
referiri la persoane (publice sau nu), dar care nu au legătură directă cu subiectul din articol;
comentarii care exprimă o părere într-un stil radical şi care pot fi interpretate sau provoca discuţii neplăcute. În aceste cazuri, îmi rezerv dreptul de a elimina acele pasaje care pot stârni reacţii fără legătură cu scopul articolului;
FRAZE SCRISE NUMAI CU MAJUSCULE; chiar dacă poate că sunt interesante, nimeni nu este mai convingător scriind aşa, prin urmare nu vor fi publicate sau vor fi şterse;
prescurtări, argou, diverse simboluri;
comentarii care au ca scop promovarea unor servicii, unităţi de cazare etc.

Rugămintea mea este ca, înainte de a publica un comentariu, să îl verifici, pentru a nu exista greşeli ortografice şi gramaticale. Ştiu că nu este întotdeauna timp, dar este vorba şi de imaginea ta. Oricum, în anumite situaţii, pentru a fi înţeles corect mesajul, îmi rezerv dreptul de a edita textul.

De asemenea, îmi rezerv dreptul de a edita textul în cazul în care conţine fraze sau nume care nu au legătură cu articolul şi pot fi folosite în căutări. Pentru a nu exista asemenea confuzii, voi redacta astfel de texte pentru a se păstra o cât mai bună relevanţă în căutări.

Modificări Termeni şi Condiţii

Este posibil ca, din când în când, să modificăm acest document. Vom anunţa modificările respective în această secţiune a site-ului. Orice modificare va deveni funcţională din momentul publicării pe site.

În cazul în care nu veţi fi de acord cu noile modificări, nu ar trebui să mai folosiţi acest site. Dacă veţi continua să folosiţi acest site, înseamnă că sunteţi de acord cu noile modificări făcute în termenii şi condiţiile site-ului.

Vă recomandăm să verificaţi periodic această pagină pentru a fi la curent cu orice modificare făcută în site.

Invitaţi: află cum poţi publica pe acest blog
Despre blog

Go to Top