Peisajele de pe Transfăgărăşan sunt minunate, cu siguranţă printre cele mai grozave din România. Partea frumoasă este că, dincolo de şoseaua ce se încolăceşte aiuritor pe alocuri, începe adevărata aventură.

De la Bâlea Lac, aflat la altitudinea de peste 2.000 de metri în cei mai spectaculoşi munţi din România, Munţii Făgăraş, pornesc trasee spre Vârful Moldoveanu.

În timpul iernii, se poate vizita deja celebrul hotel de gheaţă şi biserica de gheaţă.

Fiind uşor de ajuns aici cu maşina, în zilele de vară Bâlea Lac devine un loc preferat de petrecere a timpului pentru mulţi orăşeni. Prin urmare, este şi extrem de aglomerat, mai ales în weekend-uri.

În sezonul de vară (între 1 iunie şi 31 octombrie), poţi ajunge până aici cu maşina. Sau cu bicicleta.

Cu bicicleta pe Transfăgărăşan ar fi o altă aventură pe care m-aş simţi în stare să o încerc. Dacă reuşesc, nu ştiu, dar importantă este încercarea.

De la intrarea pe Transfăgărăşan venind dinspre Sibiu, mai exact din Cârţişoara, sunt în jur de 30 de kilometri până la lac. Din partea cealaltă, de la Arefu, sunt aproape 70 de kilometri.

Iarna, poţi ajunge la Bâlea Lac doar cu telecabina. Accesul cu maşina este posibil dinspre satul Cârţişoara până la telecabina ce duce la lac.

Câteva fotografii surprinse într-o vară (asta nu înseamnă că pe acolo se terminase zăpada)…

Ai fost la Bâlea Lac? Cu maşina sau cu bicicleta? În ce anotimp sau anotimpuri? Ai pornit în drumeţii? Împărtăşeşte-ne din experienţele tale…