FAQs
Întrebări & Răspunsuri# GENERALE
De unde ești?
Sunt născută în Transilvania iar de la bunicul matern am ceva și din Maramureș în mine (nu l-am cunoscut, dar sunt convinsă că i-am moștenit firea nonconformistă).
Ce cărți citești? Ce înseamnă o carte bună pentru tine?
O carte bună? Cea care aș vrea să nu aibă sfârșit. Este cartea care mă face să-mi fie dor de ea, de lumea de acolo, de personaje. Să plâng în momentul în care am ajuns la capătul poveștii - e o despărțire de ceva drag și asta doare întotdeauna, nu?
# CĂLĂTORII
Cum călătorești?
Fac însă drumeții și cu prieteni, mulți cunoscuți prin website-ul meu sau prin rețele sociale, sau, rar, foarte rar, merg în diferite excursii organizate de cluburi montane.
Care e cel mai ciudat lucru întâmplat în călătorii? Sau unul din cele mai ciudate...
Pe unii i-am întrebat ce i-a făcut să creadă că nu sunt din România iar pentru mine cel mai simpatic răspuns a fost acesta: aveți, așa, un aer străin.
Ok. Să mergem mai departe. Cu un aer străin.
Câte țări ai vizitat?
În al doilea rând, așa cum nu citesc cărți de dragul cifrelor, la fel nu călătoresc de dragul de a colecția un număr sau de a bifa ţări şi oraşe doar ca să spun că am fost şi eu acolo. În plus, chiar dacă am fost în unele țări, nu consider că le-am vizitat având în vedere că am stat puțin - ceea ce înseamnă o zi sau poate mai puțin.
Despre unele locuri - cum ar fi Viena, Roma, Szolnok ori Delta Dunării - nu am scris din diferite motive, însă primul e legat de lipsa fotografiilor (cât de cât decente) - prin urmare, probabil că într-o zi voi merge din nou în multe locuri cândva văzute pentru a le descoperi cu totul altfel.
Ești adepta slow travel sau cât mai multe locuri fiindcă viața e scurtă?
Îmi place să călătoresc fără grabă în locurile pe care le consider că merită să fie descoperite așa.
Îmi place să trăiesc experienţe, vreau să înţeleg ceea ce văd, să mă bucur de poveştile locurilor, să cunosc oameni.
Ce faci când nu călătorești?
Tu îți plătești călătoriile?
Cred că, în acest mod, cititorii pot găsi prezentări obiective, oneste, de încredere.
# BLOG
Când ai lansat blogul? Ce te-a convins să faci asta?
Cine scrie articolele ce apar pe Călătorii la Singular?
» Care sunt condițiile pentru a scrie pe Călătorii la Singular ca invitat – vezi Invitați.
Pot să public articolele din Călătorii la Singular și pe site-ul meu?
+ Să publici un fragment scurt, în limita a 500 de semne, cu o singură imagine preluată.
+ Să incluzi un link către articolul meu.
Indiferent ce alegi, nu uita să menționezi de unde ai preluat.
» Găsești mai multe informații despre acest subiect la Despre – Copyright. Te rog să citești pentru a nu încălca drepturile de autor.
Ce aparat foto folosești?
Unii spun că nu contează ce cameră foto ai - ironia este că în general aceștia sunt cei care folosesc cele mai sofisticate camere foto + zeci de accesorii. Până la un anumit nivel, evident că nu contează, mai ales atunci când vrei să înveți. Însă de la un anumit moment contează.
Eu am început clasic. În 2012, mi-am cumpărat primul aparat foto ceva mai bun pe care am continuat să experimentez și să învăț. A fost o cameră digitală compactă care m-a însoțit zi de zi timp de patru ani. De la sfârșitul anului 2017, am considerat că pot trece la un DSLR.
În concluzie, cele mai multe fotografii publicate până în 2017 pe website au fost făcute cu un aparat foto compact sau cu telefonul mobil.
Vrem să îți trimitem articole despre compania/agenția/pensiunea noastră / hotelul/restaurantul nostru? Le publici?
De ce? Primul motiv ar fi perioada de valabilitate a unui astfel de articol. Serviciile se schimbă, oamenii/angajații se schimbă, și știm cu toții că schimbarea nu înseamnă doar ceva mai bun - prin urmare experiența mea poate să fie complet diferită de a altuia. Și nu e scopul acestui website să verifice permanent ce a mai apărut nou la un hotel, ce servicii s-au îmbunătățit/înrăutățit.
Vrem să îți trimitem o invitație la un eveniment sau pentru a ne vizita? Unde pot trimite?
# SCRIERE
Aș vrea să învăț să scriu mai bine. Ai ceva idei, recomandări?
» 5 idei care te ajută să-ţi îmbunătăţeşti scrisul
# WEB DESIGN
Cine ți-a făcut design-ul website-ului?
Practic, versiunea 2.0 din 2017 înseamnă un website complet refăcut. Am verificat și completat toate articolele - cu informații la zi, acolo unde a fost necesar; am refăcut fotografii; am renunțat la unele articole vechi pe care le-am recitit și am considerat că nu mai aduc valoare website-ului.
Comments are closed