Loading posts...
Home DESPRE Invitaţi

INVITAȚI

Scrie un articol interesant și vei fi publicat

Recunosc, îmi face plăcere să public reportaje din călătoriile altora* însă, ca orice editor respectabil, am și câteva reguli pe care te rog să le respecți. Citește recomandările mele.
* Numai articole despre călătorii vor fi publicate pe website.


IDEI &N RECOMANDĂRI

Conţinut

Indiferent despre ce destinaţie doreşti să scrii, articolele trebuie să fie autentice şi să se bazeze doar pe propriile tale experienţe. Altfel spus, trebuie să poţi oricând demonstra că ai fost acolo, că ştii despre ce scrii.
A călători este un lucru. A scrie despre călătorii este cu totul diferit: uite câteva idei care te vor ajuta să-ţi îmbunătăţeşti scrisul şi astfel articolele tale vor fi apreciate şi vor putea fi mai repede publicate (în general, şi nu doar pe acest site).
Îmi rezerv dreptul de a redacta articolele pentru a se modela cât mai bine cu stilul şi structura site-lui. Orice modificări de conţinut pe care le voi face le vom discuta înainte de publicarea articolului.
Originalitatea stă la baza tuturor articolelor pe care le voi publica. În acest sens, nu voi publica articole care sunt deja pe alte bloguri (inclusiv pe al tău) sau care sunt preluări şi adaptări. Din nefericire pentru relaţia noastră, dacă voi găsi articolul publicat pe blogul Călătorii la Singular şi pe alte bloguri/websituri, acesta va fi scos de pe blog. E vorba de onestitatea ta şi mă bazez pe ea.
În ciuda ideii greşite că oricine vorbeşte poate să şi scrie, atunci când scriem se vede cât de bine stăpânim limba pe care o vorbim. Dacă doreşti să scrii, este esenţial să scrii corect în limba română. Cred acest lucru, chiar dacă, probabil, unii nu îl mai consideră important. Orice articol, cel puţin cele publicate pe acest blog, trebuie să poată fi citit uşor şi să respecte regulile de gramatică. Înainte de a trimite un text, verifică-l. Citeşte-l, rescrie-l şi întreabă-te dacă tu l-ai citi în cazul în care l-ai găsi pe un blog. Răspunde-ţi cu sinceritate.
Toate cererile pentru publicarea de articole vor primi răspuns din partea mea, chiar şi în situaţia în care, să spunem, voi decide să nu public un anumit articol. În acest caz, voi explica motivul pentru care nu îl voi publica (lipsa de originalitate a articolului va fi, probabil, de cele mai multe ori cauza refuzului).

De ce să public pe acest blog? Care e avantajul meu?

Un blog bun se bazează întotdeauna pe conţinut de calitate. A publica pe alte bloguri este o excelentă modalitate de a te promova. Dacă publici pe acest blog, vei primi în schimb:
Link către blogul tău şi o scurtă prezentare a ta, cu link-uri către rețelele tale sociale.
Articolul tău va fi promovat şi prin reţeaua mea socială.
Articolul tău va fi trimis şi celor abonaţi la noutăţile de pe acest blog.

CE ARTICOLE PUBLIC?

Voi publica articolele originale, care sunt scrise cu pasiune şi în care autorul îşi pune propria lui personalitate, experienţele lui unice.

Iubesc poveştile şi ador imaginile senzaţionale, aşa că orice articol trebuie să fie însoţit de fotografii excelente, realizate de autor (sau să aibă dreptul de a le folosi).

Orice destinaţie ― inclusiv din România ― poate fi prezentată. Totul constă în modul de abordare, tonul, informaţiile proaspete, amprenta unică pe care autorul reuşeşte să o lase în mintea cititorului.

FORMAT

Cel puțin 500 de cuvinte, cel mult 1500.
Alege un titlu relevant, interesant şi care să arate despre ce va fi vorba în articol. Nu pune un titlul atrăgător, fără să se regăsească în el conţinutul.
Paragrafele: cel mult de 5 ― 6 rânduri.
Include în articol titluri și subtitluri.
Recitește-l. Rescrie unde e cazul. Recitește-l. Trimite-l.
După publicare: Promovează-l pe blogul tău (unde poți publica un fragment și adaugi link) în rețeaua ta socială. Răspunde comentariilor.


Join the discussion

Leave a Reply

Your email address will not be published.