Loading posts...
Home DESPRE Termeni

TERMENI & CONDIȚII

de folosire a website-ului Călătorii la Singular
Bun, înainte de a plonja în lucruri serioase, hai să recunoaştem că nu este deloc uşor să poţi face aceste texte interesante. Indiferent cât talent şi imaginaţie am pus ca să le dau culoare, savoare, zvâc, tot au în ele stropul de monotonie. Cel puţin pentru mine şi probabil pentru mulţi alţii.

Este absolut obligatoriu să fie publicate şi aceste chestiuni fierbinţi, aşa mi s-a spus de la bun început, prin urmare am căutat, m-am informat, m-am gândit şi le-am notat pe toate aici. La modul cel mai serios. Am încercat să le dau un pic de gust sau cel puţin să le fac suficient de îmbietoare cât să ai chef să le citeşti, dar cu siguranţă nu te pot obliga să faci asta. Pot doar să îţi recomand.

Am trecut aici tot ce am crezut de cuviinţă, până în momentul publicării, că trebuie spus despre:

» 1/ Disclaimer
» 2/ Politica de Confidenţialitate
» 3/ Drepturi de Autor
» 4/ Etică şi Politică Editorială
» 5/ Parteneri: invitaţi, companii, sponsori
» 6/ Mesaje de la cititori
» 7/ Comentarii
» 8/ Politica de cookies
» 9/ Modificări Termeni şi Condiţii

Cum ştii deja, toate acestea pot fi oricând modificate, fără a anunţa cu surle, aşa că trebuie să îţi atrag atenţia (și îţi recomand să faci asta!) ca, din când în când, să mai treci pe aici şi să vezi dacă s-a schimbat ceva. Oh, da, ştiu, viaţa e uneori teribilă! Să îndrăznesc să îţi spun lectură frumoasă?!


CÂTEVA LĂMURIRI


Pentru a avea acces la acest website şi a folosi informaţiile şi serviciile oferite trebuie să cunoşti termenii şi condiţiile website-ului. Iar după ce ţi le însuşeşti, e bine să te pui de acord cu toate acestea, iar dacă nu vrei asta (să te pui de acord), atunci, deși îmi displace profund să spun asta, ar fi mai bine să nu folosești acest website. Dacă vrei să îl cutreieri, ceea ce ar fi de preferat, îţi recomand să citeşti cu atenţie ce am publicat pe această pagină, fiindcă nu foloseşte nimănui să spui apoi păi, nu am ştiut.

# Proprietar, editor/autor www.calatoriilasingular.ro – Mira Kaliani.
# Termenul NOI include: proprietar, editor, website.

» 1/ DISCLAIMER «

Conţinutul publicat pe site-ul Călătorii la Singular este oferit în exclusivitate pentru o informare generală. Chiar dacă în momentul publicării informaţiile sunt actualizate, nu oferim nicio garanţie cu privire la veridicitatea, claritatea, complexitatea, corectitudinea acestora.

Unele informaţii, cum ar fi numere de telefon, tarife, program de vizitare obiective turistice, date utile pentru călătorie, adrese de website-uri sau alte materiale furnizate de un alt website, instituţie sau persoană fizică, pot fi oricând modificate, fără ca acestea să fie actualizate imediat şi pe acest blog. În acest sens, editorul website-ului va încerca periodic să verifice informaţiile şi linkurile existente şi să actualizeze informaţiile.

Chiar dacă, după o anumită perioadă de timp, nu mai putem garanta 100% corectitudinea tuturor informaţiilor de pe website, ne preocupă acest lucru şi facem în permanenţă efortul pentru ca informaţiile prezentate pe Călătorii la Singular să fie pe cât posibil actualizate. În momentul publicării, facem efortul de a verifica informaţiile, atunci când este posibil, la sursă.

Comentariile şi sugestiile fiecărui cititor al www.calatoriilasingular.ro sunt întotdeauna aşteptate şi binevenite şi sunt mereu tratate cu mult interes şi maximă responsabilitate.

Călătorii la Singular nu îşi asumă răspunderea în cazul în care anumite informaţii (texte, imagini, grafice, simboluri, elemente de grafică web, scripturi, programe, şi alte date) publicate pe site sunt eronate.

Informaţiile pe care le furnizează Călătorii la Singular au caracter de divertisment şi trebuie luate ca atare. De aceea, recomandăm ca, înainte de călătorie, să verificați direct la sursă informațiile de care aveți nevoie.

Nu suntem responsabili de modul în care folosiţi, în interes personal şi non-comercial, informaţiile prezentate pe website.

Nu suntem responsabili, indiferent de situaţia care le generează, pentru daune cauzate, direct sau indirect, incluzând, dar fără a se limita la: daune pentru pierderea profitului, întreruperea unor afaceri, pierderea unor informaţii, alte daune financiare, suferite ca urmare a folosirii, întârzierii, inexactităţii sau a întreruperii utilizării informaţiilor şi serviciilor furnizate prin acest site.

Încercăm în permanenţă să furnizăm un conţinut corect, inclusiv fără greşeli de ortografie şi gramaticale, şi să verificăm informaţiile la surse sigure, atunci când este posibil acest lucru. Nu garantăm însă în privinţa conţinutului sau a serviciilor oferite, în special pentru informaţiile şi serviciile furnizate de Parteneri ai website-ului.

Informaţiile de pe website au scop pur informativ.

Încrederea pe care o acorzi informaţiilor publicate pe website-ul Călătorii la Singular şi decizia de a le folosi îţi aparţin în totalitate.

Pentru a păstra integritatea şi etica acestui blog, evităm publicarea de articole sponsorizate. În cazul în care o călătorie a fost făcută printr-un parteneriat sau am testat anumite produse/servicii, în articol va fi menţionat acest lucru, printr-un disclosure.

Accesul la website

Proprietarul website-ului Călătorii la Singular va face tot posibilul pentru ca website-ul să fie disponibil în permanenţă, însă acest lucru nu depinde exclusiv de proprietar. Ne rezervăm dreptul de a restrânge accesul la website fără un anunţ în prealabil, în orice situaţie care include, dar nu se limitează la, reparaţii, mentenanţă, actualizare.

» 2/ Politica de Confidenţialitate «

Ca proprietar al website-ului Călătorii la Singular, pot să te asigur că nu adunăm informaţii personale despre tine, vizitatorul acestui site.

Singurele informaţii solicitate sunt cele când te înscrii pentru newsletter şi când scrii comentarii. Pentru newsletter este limpede de ce este nevoie de adresa ta de email (pentru a putea trimite newsletterele, desigur), iar pentru comentarii este şi o modalitate simplă de evitare a spamurilor, dar şi un formular standard.

Oricum, orice informaţie personală pe care o trimiţi către Călătorii la Singular va fi păstrată ca atare şi îţi garantez că nu va fi publicată pe site sau transmisă altor companii.

Este important însă de ţinut minte şi asta. Partenerii Călătorii la Singular pot să îţi solicite anumite informaţii când ajungi pe site-ul lor. Nu suntem însă responsabili de politica de confidenţialitate a Partenerilor.

» 3/ Drepturi de Autor «

Drepturile de autor şi toate celelalte drepturi privind conţinutul publicat pe site aparţin proprietarului Călătorii la Singular, cu excepţia cazurilor în care se specifică alt deţinător al drepturilor de autor.

Ca vizitator al acestui site, poţi folosi conţinutul acestui site numai în scop personal.

Copierea, reproducerea, compilarea, distribuirea, publicarea, afişarea, modificarea, transmiterea conţinutului şi crearea de servicii complete derivate, indiferent de modul comunicării, în orice alt scop, comercial sau pentru câştig personal, sunt interzise fără acordul scris al proprietarului/editorului acestui website.

Persoanele fizice sau juridice care vor încălca drepturile de autor vor suporta prevederile legislaţiei în vigoare în România. Proprietarul website-ului va încerca să rezolve asemenea cazuri pe cale amiabilă. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a acţiona în judecată orice persoană care încalcă drepturile de autor.

Prin conţinutul site-ului se înţelege: texte, imagini, grafice, simboluri, elemente de grafică web, ebooks, scripturi, programe, şi alte date.

CITEȘTE: » despre reguli de Copyright pe Călătorii la Singular

» 4/ Etică şi Politică Editorială «

Principiile de etică pe care le urmăm sunt simple, clare, la vedere. Călătorii la Singular urmează politici editoriale stricte, bazate pe respect, corectitudine, responsabilitate, atât faţă Cititori, cât şi faţă de Parteneri.

Respectăm cititorii şi abonaţii noştri, îi apreciem şi nu vrem să le înşelăm aşteptările. Ştim că se bazează pe informaţiile noastre, au încredere în ceea ce publicăm şi toate acestea duc la o politică editorială strictă bazată pe adevăr, onestitate, deschidere.

Cod de Etică

Informaţiile care sunt publicate vor fi întotdeauna verificate de la principala sursă. Când acest lucru nu este posibil, se va menţiona în finalul articolului.
În general, în articol, imaginile nu sunt modificate. Singurele îmbunătăţiri pe care le aducem sunt cele legate de claritate. Atunci când este inclus un efect sau se modifică radical imaginea, acest lucru va fi menționat.
Efortul editorului/autorului va fi orientat şi pentru a oferi întotdeauna informaţii corecte, oneste, adevărate, îndiferent dacă sunt materiale editoriale sau advertoriale.
Fiecare material publicat care a fost realizat pe baza unei sponsorizări sau a unui parteneriat va avea la sfârşit un text în care se va menţiona acest lucru, inclusiv numele Sponsorilor, Partenerilor şi, eventual, link către website-ul lor.
Cititorii Călătorii la Singular au dreptul să ştie şi să afle clar cine a susţinut o anumită călătorie, care sunt Sponsorii şi Partenerii blogului. De asemenea, promovarea acestora ajută la funcţionarea blogului şi prin urmare pot fi oferite materiale originale.
Cu toate că se vor evita articolele sponsorizate, în cazul în care un material publicat a fost realizat în urma unei sponsorizări sau a unui parteneriat, opiniile exprimate aparţin integral autorului, fără a fi influenţate în vreun fel.
Din respect pentru Cititori, nu se acceptă publicarea de materiale şi promovarea unor locuri, unităţi de cazare, produse sau servicii care nu au fost verificate de editor/autor.
Deşi efortul editorului/autorului va fi mereu concentrat să ofere informaţii bune, de încredere, sigure, își asumă eventuale greşeli care pot apărea şi va încerca, dacă depind de el şi este posibil acest lucru, să le îndrepte cât mai repede.
Am respectat şi întotdeauna vom respecta proprietatea intelectuală şi drepturile de autor. Prin urmare, nu vor fi preluate şi nu vor fi folosite pe acest blog texte şi fotografii care aparţin altor persoane fără a avea dreptul de folosire sau fără a menţiona întotdeauna sursa şi, eventual și unde e posibil, un link către sursă. Nu vor fi publicate integral articole care au apărut pe alte website-uri.
Fotografiile publicate pe Călătorii la Singular aparțin proprietarului/autorului/editorului acestui website, cu excepția cazurilor în care e precizat alt autor.
În reţelele sociale, unele imagini folosite, pentru a le combina într-o imagine, pot să nu aparţină editorului/autorului Călătorii la Singular, însă vor fi alese ori de câte ori e posibil imagini despre care se menţionează că nu se află sub politica de copyright a unui autor.

Stil

Codul jurnalistic impune folosirea impecabilă a limbii românii şi promovarea corectă a normelor gramaticale, inclusiv scrierea corectă, cu diacritice.

Pe website-ul www.calatoriilasingular.ro veţi găsi toate articolele scrise cu diacritice. Comentariile care sunt scrise de vizitatori ai website-ului pot să nu fie scrise cu diacritice şi pot include anumite greşeli simple (cuvinte cu o literă lipsă sau litere inversate, etc). Deşi există intenţia şi dorinţa de a verifica aceste texte, totuşi nu putem fi răspunzători pentru anumite erori.

Conţinut

Conţinutul publicat pe www.calatoriilasingular.ro este întotdeauna independent. Toate opiniile exprimate în articole aparţin în totalitate autorilor.

Aceste opinii sunt subiective, dar reprezintă în întregime opiniile autorilor, fără ca acestea să fie influenţate în vreun fel, dhiar dacă anumite călătorii ar putea să fie sponsorizate.

Sponsorizările, sub diferite forme, vor fi evitate. În cazul în care au fost publicate articole realizate în urma sponsorizărilor acest lucru va fi întotdeauna menționat.

Fotografii

În locurile publice pot fi realizate fotografii cu oameni în mulţime, fără să afecteze în vreun fel imaginea lor. Deşi vom încerca să evităm publicarea unor astfel de imagini în care pot fi recunoscute uşor anumite persoane, este posibil să publicăm, pe blog sau în reţele sociale, astfel de fotografii fără a afecta în vreun fel imaginea vreunei persoane.

Atunci când facem fotografii unei singure cu persoane (copii sau persoane adulte), dacă nu sunt în locuri publice, vom solicita acordul lor (sau, în cazul copiilor, acordul părinţilor, rudelor sau însoţitorilor lor), verbal sau scris, pentru a putea face publice imaginile respective.

Persoanele care au fost fotografiate în locuri publice sau în timpul unor evenimente, spectacole etc. și cele care și-au dat acordul verbal și/sau scris nu vor putea cere ulterior daune sau drepturi de autor pentru imaginile respective. Garantăm că aceste imagini vor fi folosite pe www.calatoriilasingular.ro fără a fi modificate şi într-un context potrivit, pentru care au fost realizate.

Aceste imagini nu vor fi modificate şi nici folosite în alte scopuri, cum ar fi pentru a denigra sau pentru a aduce prejudicii morale şi de imagine persoanelor fotografiate.

» 5/ Parteneri: invitaţi, companii, sponsori «

Fiecare persoană, fizică şi juridică, care transmite informaţii către www.calatoriilasingular.ro, indiferent sub ce formă (text, imagine, bannere etc), îşi asumă responsabilitatea de a nu încălca în vreun mod drepturile de autor şi/sau alte drepturi de proprietate intelectuală pe care o terţă persoană le-ar putea invoca în legătură cu informaţiile furnizate către acest site.

Publicarea unor informaţii de acest gen pe site nu implică în niciun fel, sub nicio formă şi în nicio situaţie, responsabilitatea proprietarului/autorului www.calatoriilasingular. Toţi cei care furnizează informaţii către noi înţeleg, acceptă şi îşi asumă întreaga responsabilitate pentru informaţiile publicate în site.

Nu suntem responsabili de acţiunile Partenerilor noştri. Dacă aceştia furnizează informaţii care încalcă drepturile de autor sau oferă anumite servicii şi produse care pot fi achiziţionate şi prin intermediul site-ului nostru, problemele care apar vor trebui rezolvate cu Partenerul respectiv şi nu cu website-ul nostru.

În situaţia unor acţiuni judiciare sau extrajudiciare, fiecare Partener al website-ului este de acord ca, la cererea noastră, să exonereze total de răspundere website-ul Călătorii la Singular şi proprietarul/autorul acestui website, iar Partenerul respectiv să acopere cheltuielile de judecată şi orice alte cheltuieli care ar putea să apară ca urmare a încălcării de către el a clauzelor prezentului document.

» 6/ Mesaje de la cititori «

Oricine poate folosi adresa din contact pentru a trimite un mesaj către proprietarul/autorul Călătorii la Singular. În cazul în care nu doreşti ca mesajul tău să fie făcut public, te rugăm să menţionezi acest lucru atunci când îl trimiţi prin email.

Orice scrisoare, mesaj sau întrebări trimise către editorul acestui site pot fi folosite de editor pe blog, în situaţia în care nu se solicită confidenţialitate.

Aceste mesaje primite pot fi folosite pe site, în newsletter, ca posturi, promovare, inspiraţii pentru posturi, ghiduri, ebooks, video, alte materiale.

» 7/ Comentarii «

Comentariile sunt miezul oricărui blog. De fiecare dată, așteptăm cu nerăbdare părerile tale şi să aduci valoare articolului prin gândurile şi personalitatea ta.

În jurul www.calatoriilasingular.ro s-a format o comunitate frumoasă. Prin fiecare impresie lăsată aici, se înfrumuseţează un articol și apreciem acest lucru. Ne bucurăm când cititorii Călătorii la Singular își exprimi opiniile iar pe www.calatoriilasingular.ro veți avea întotdeauna toată libertatea să faceți acest lucru.

Apreciem cititorii care, poate, nu sunt de acord cu anumite lucruri, însă transmit părerea lor într-un stil ferm, dar frumos, natural, cât se poate de agreabil.

La Călătorii la Singular ne dorim ca fiecare cititor să îşi poată exprima liber părerea.

Pentru a face totul cât mai simplu, numai primul comentariu pe blog al fiecărui cititor trebuie aprobat, în timp ce următoarele sunt publicate direct, fără să mai fie verificate de editor. Pentru că orice relaţie trebuie să se bazeze pe încredere, avem încredere că fiecare cititor își va exprima întotdeauna părerile pe un ton plăcut.

Desigur, faptul că nu trebuie să fie aprobat de fiecare dată fiecare comentariu, nu înseamnă că nu sunt citite de editor/autor. Chiar dacă nu întotdeauna va fi un răspuns (cazuri destul de rare) sau un răspuns rapid, vă asigurăm că fiecare comentariu este citit, apreciat şi mulţumim pentru timpul petrecut pe Călătorii la Singular și pentru că ați împărtăşit aici experienţe şi păreri personale.

Subiecte

www.calatoriilasingular.ro nu este un website unde se pot discuta probleme politice, religioase, etnice, sportive sau de altă natură, în afară de cele legate de turism, călătorii, gastronomie, cultură, viaţă, experienţe, subiecte abordate în articolele publicate. Prin urmare, comentariile şi discuţiile care nu au legătură cu subiectul nu vor fi publicate sau vor fi şterse.

Tipuri de mesaje/comentarii ce nu se publică

Nu vor putea fi publicate următoarele tipuri de mesaje/comentarii:
insulte personale, jigniri, ofense, ameninţări;
limbaj indecent, violent;
reclame, adrese de e-mail, numere de telefon;
informaţii nerelevante;
referiri la persoane (publice sau nu), dar care nu au legătură directă cu subiectul din articol;
comentarii care exprimă o părere într-un stil radical şi care pot fi interpretate sau provoca discuţii neplăcute. În aceste cazuri, îmi rezerv dreptul de a elimina acele pasaje care pot stârni reacţii fără legătură cu scopul articolului;
FRAZE SCRISE NUMAI CU MAJUSCULE; chiar dacă poate că sunt interesante, nimeni nu este mai convingător scriind aşa, prin urmare fie nu vor fi publicate, fie vor fi şterse;
comentarii care au ca scop promovarea unor servicii, unităţi de cazare etc.

Responsabilitate

Fiecare autor al unui comentariu este responsabil pentru mesajul transmis, inclusiv pentru felul în care acesta apare. Înainte de a publica un comentariu, acesta trebuie verificat pentru a nu exista greşeli, inclusiv ortografice şi gramaticale. Chiar dacă nu este întotdeauna timp, este vorba şi de imaginea ta. Oricum, în anumite situaţii, pentru a fi înţeles corect mesajul, ne rezervăm dreptul de a edita textul.

De asemenea, ne rezervăm dreptul de a edita textul în cazul în care conţine fraze sau nume care nu au legătură cu articolul şi pot fi folosite în căutări. Pentru a nu exista asemenea confuzii, vom redacta textete pentru a se păstra o cât mai bună relevanţă în căutări.

» 8/ Politica de cookies «

După cum se știe, povestea cu cookies este de fapt o realitate transpusă în reguli cerute de Uniunea Europeană. Este cât se poate de bine să se respecte conidențialitatea atât online, cât și offline, când e vorba de date personale. Cu toate că acesta nu este un website care colectează date personale de la cititori, această regulă este pentru toți. Mai jos, câteva informații despre cookies – sunt informații găsite online și traduse de mine din limba engleză.

Ce înseamnă cookies?

Un cookie este un mic document tip text pe care un website îl salvează pe computerul sau smartphone-ul tău atunci când vizitezi website-ul respectiv. Acest document permite website-ului să te țină minte și să salveze preferințele tale – cum ar fi, login, limbă, dimensiune font și altele – pe o perioadă de timp, pentru a nu mai fi nevoit să reintroduci acele date de câte ori te reîntorci în website-ul respectiv.

Termenul „cookie”

Pe internet, cookies au fost dezvoltate în 1995. Cuvântul „cookie” vine de la „magic cookie”, un termen în limbajul de programare ce înseamnă o informație transmisă între două componente de software ce sunt conectate. Alegerea acestui cuvânt „cookie” pare că vine de la tradiția americană de a oferi și împărți cu alții prăjiturele.

Care e rostul lor

În primul rând, interacțiunea între un user și un website se poate realiza mai repede – cum am spus, cu ajutorul cookies anumite date, dacă userul își dă acordul, nu mai trebuie reintroduse de fiecare dată când folosește website-ul respectiv. Cu alte cuvinte, userul salvează timp și navigarea pe un website poate fi mai eficientă și mai plăcută.

Tipuri de cookies

Există mai multe tipuri de cookies. Călătorii la Singular folosește cookies strict necesare ce permit navigarea oricui pe website și cookies de performanță. Aceste tipuri de cookies nu colectează informații despre vizitatori prin care aceștia să poată fi identificați. Cookies de performanță adună informații despre modul în care folosiți website-ul – ce pagini preferați etc – însă datele adunate rămân anonime.

Sunt periculoși? Pot afecta un computer?

Nu și nu. Nu sunt programe, doar niște fișiere mici.

Alte detalii despre cookies

Cum poți controla, cum poți șterge cookies și multe alte informații despre cookies le poți afla de pe website-ul AboutCookies.

» 9/ Modificări Termeni şi Condiţii «

Este posibil ca, din când în când, acest document să fie modificat, actualizat, îmbunătățit. Vom anunţa modificările respective în această secţiune a site-ului. Orice modificare va deveni funcţională din momentul publicării pe site.

În cazul în care nu veţi fi de acord cu noile modificări, nu ar trebui să mai folosiţi acest site. Dacă veţi continua să folosiţi acest site, înseamnă că sunteţi de acord cu noile modificări făcute în termenii şi condiţiile site-ului.

Recomand să verificaţi periodic această pagină pentru a fi la curent cu orice modificare făcută în site.


Comments are closed